- yarım paket spagetti
- 2 sivri biber
- bir kase mantar
- 2-3 domates
- 2 diş sarımsak
- küçük bir parça tavuk göğsü arzuya göre
- zeytinyağı, tuz ve baharat (biberiye)
Bir tencereye bol su koyup, tuz ve yağ ilave edin, kaynayınca makarnaları içine ekleyip pişirin. Vaktiniz varsa bir saat öncesinden haşlamak daha iyi, böylelikle hamur daha bir kabarıyor ve dinleniyor. Pişmeye yakın altını kapatıp, 1-2 bardak soğuk su ekleyip, kapağı kapalı dinlendiriyorum. Makarna hem şişiyor, hem de yapışmıyor ve kurumuyor. Dilerseniz daha sonra makarna suyunu sulu yemek ya da çorbada kullanabilirsiniz.
Tavuk koyacaksanız eğer, öncelikle küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı da doğrayıp, bir tatlı kaşığı kadar (kuru) biberiye de ekleyip pembeleşinceye kadar pişirin. Halka doğranmış biberleride ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Rendelenmiş domatesleri ve doğranmış mantarları da ilave edin. İsterseniz biraz salça da ekleyebilirsiniz. Önce yüksek ateşte, kaynayınca da düşük ateşte pişirin. Tuz ve baharat ilave edin. Nane, pul biber olabilir. Karışımın kıvamı koyulaşınca süzdüğünüz spagettileri tavanıza alın ve güzelce harmanlayıp birlikte 2-3 dakika daha pişirin. Makarna böylelikle sosu içine çekecektir. Tabağına alıp, üzerine tane karar biber çekip servis yapın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder