18 Mayıs 2012 Cuma

Tavuk Snitzel

Malzemeler:
  • 1 adet tavuk göğsü (600-700 gram)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 yumurta
  • pane harcı
  • tuz, baharat ve sıvıyağ


 Öncelikle tavukları fileto olarak kesin. Hamburger ya da sandeviç ekmeğine koyacaksanız, filetoyu o büyüklüğe göre kesersiniz. Filetoları bir kasenin içine alın, tuz ve baharat serpip ovalayın, üstüne sütü ve sodayı ilave edip güzelce harmanlayın. Kaseyi kapakla ya da streç filmle kapatıp buzdolabına dinlenmesi için koyun. Vaktiniz varsa 4-5 saat, yoksa bir saat durması gerekir, ki sut ve soda güzelce tavuk etinin içine işlesin ve marine olsun.

Bir kaseye yumurtayı çırpın, ikinci bir kaseye (çıtır) pane harcını, yoksa galeta ununu koyun. Sıvı yağı tavada kızdırın. Tavukları önce yumurtaya, sonra paneye bulayın ve yağda önlü arkalı pişirin.

Ben daha sonra hamburger ekmeğinin arasına koydum, altına kaşar, üstüne azıcık mayonez, ketçap ve marul.. ama onların resmini çekmeye fırsat tanımadan hepsini afiyetle götürdüler! ^_^





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder