21 Mayıs 2012 Pazartesi

Mantarlı Alabalık

Malzeme:
  • 2 adet alabalık
  • 5-6 adet mantar
  • 1-2 adet domates
  • 1 tutam maydanoz, 2-3 dal yeşil soğan
  • tereyağı, tuz 


Yakın zamanda yine alabalık yapmıştım, ama bu sefer içine mantar da ilave ettim. Mantar suyunu bıraktığı için hem yemek biraz daha sulu oluyor, tavaya yapışmıyor, hem de sebzelere ve balığa hafif mantar tadı karışıyor.

Alabalıkları güzelce yıkayıp, tuzlayın. Domates, maydanoz, soğanı doğrayıp, balığın açık olan kısmından içine yerleştirin. Geri kalan kısmını tavaya koyun. Zaten balıkları çevireceğiniz zamanlarda iç malzeme dağılacaktır.
Tavada bir yemek kaşığı kadar tereyağını eritin. Eğer tereyağı ağır geliyorsa, tereyağını az kullanıp, yanına biraz da sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Balıkları tavaya yerleştirip orta ateşte pişirin. (Balığı çevirirken zarar vermemek için spatula kullanmanızı öeririrm.) 2-3 dakika sonra doğradığınız mantarları da tavaya ilave edin. Domates karışımı ile karştırın. Biraz tuz ve baharat koyabilirsiniz. Mantar hafif suyunu salacaktır. Kısık ateşte isterseniz tavanın kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Arada kontrol edip balıkları çevirin. Balığı tabağa alın, mantarlı domates sosunu üstüne koyup servise hazırlayın.

 Bir önceki "alabalık" denemesi :)
http://gulfemce.blogspot.com/2012/04/tavada-alabalik.html

Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder