20 Nisan 2012 Cuma

Tavada Alabalık

 
Malzemeler:
  • 2 adet alabalık
  • 1 adet domates
  • 3-5 dal maydanoz
  • 3-5 dal yeşil soğan
  • 1-2 dilim kaşar peyniri
  • tereyağı (ve*veya margarin) ve tuz 
 İlk denemem olduğu için biraz acemilikle hazırladığım bir yemek oldu, ona rağmen tadına bayıldık ^_^




Balıkları güzelce yıkayıp, süsgeçe alıp suyunu süzdürün. Domates, peynir, maydanoz ve taze soğanı küçük küçük doğrayın. Balıkların içini dışını hafifce tuzladıktan sonra iç malzemeyi koyup gerekirse kürdan yardımıyla açık kalan kısmı kapatın. Tavada çevirmek için kolaylık oluyor bu, zaten pişmeye yakın kürdanlar iyice gevşeyecektir.

Bir yemek kaşığı kadar tereyağını (teflon) tavada erittikten sonra balıkları koyun. Önlü arkalı çevirerek hafif kızarıncaya kadar pişirin. İç malzeme zaten tavaya dağılacaktır, onuda balığın yanında sos misali servis yapabilirsiniz. 
 Afiyet olsun!

(bir sonrakinde mantarlı deneyeceğim bakalım)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder