17 Eylül 2014 Çarşamba

Bamya Kızartması

Malzemeler:
  • 250-300 gram bamya
  • yumurta
  • mısır unu
  • tuz
  • sıvı yağ
  • domates sosu
  • sarımsaklı yoğurt


Bu tarif için özellikle iri bamyaları tercih ediniz.
Bamyaları yıkayın, kurulayın, bıçakla sap kısmını temizleyin. Yaklaşık bir su bardağı kadar mısır unu yeterli gelecektir. Yumurtayı bir kasenin içine çırpın. 
Bamyaları mısır ununa, sonra yumurtaya, sonra tekrar mısır ununa bulayın, tavada yan yana hamsi tava gibi dizin. Bir miktar sıvı yağ ekleyip önlü arkalı kızartın.

 Üstüne domates sosu ve sarımsaklı yoğurdu ekleyin. Yerken ben yoğurt miktarını çoğalttım. Böylelikle daha az yağlı oluyor, hem meze olarak da ikram edebilirsiniz.  
Afiyet olsun!