15 Eylül 2014 Pazartesi

Kışlık: Erik Reçeli

Malzeme:
  • şeker
  • limon
  • erik


Bu reçel için büyük ve olgun mor erikleri kullandım. Yaklaşık bir kilo erik için 2 su bardağı kadar şeker koydum. Fazla tatlı, böyle ağda gibi olan reçelleri sevmiyorum. Siz arzu ederseniz şeker miktarını çoğaltabilirsiniz. Erikleri yıkayın ve tencereye doğrayın. Üstüne şekeri boşaltın ve birkaç saat veya yarım gün bekletin. Erikler sulanacaktır. Kaynayana kadar yüksek ateşte sonra yaklaşık yarım saat kısık ateşte pişirin. Ara ara karıştırın. Veya başka bir alternatif 10 dakika kaynatıp. 10 dakika dinlendirin. Bunu 2 defa daha tekrar edin. Blenderdan geçirin. 2-3 damla limon sıkın veya azıcık limontuzu. bu şekilde 2-3 dakika kadar kaynatın ve sıcak olarak kavanozlara koyun. Bir gün ters olarak bekletin. Blenderdan geçirmeniz gerekmez tabii. Bu şekilde marmelad ve reçel arası oldu, bizim hoşumuza gitti. 
Afiyet olsun!