17 Nisan 2014 Perşembe

un kurabiyesi



Malzemeler:
  • 1 paket margarin
  • 1 yumurta
  • 3/4 bardak sıvı yağ
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 4-5 bardak un
  • 1 bardak dövülmüş ceviz/fındık
Bir kabın içine önce unu koyup içine ufak bir çukur açın. Çukurun içine diğer malzemeleri koyduktan sonra, kenarlardan unu yavaştan malzemelere yedirerek kıvama gelene kadar (kulak memesi) yoğurmaya devam edin. İçine dövülmüş cevizleri (tercihen fındık veya başka cerez de olabilir) ilave edebilirsin. Küçük bezelere ayırıp, top halinde şekillendirin. Pistikten sonra onlar zaten kurabiye seklini alacaktir. Önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. (Bezelerin büyüklüğüne göre pişme süresi değişir.). Firindan cikarirken dikkat etmeniz gerekiyor, yoksa kurabiyeleri parcalarsiniz. Soguduktan sonra bir kaba almak daha iyi olur. Tarifi elbet cevizsiz olarak da yapabilirsiniz ;)
Afiyet olsun!