7 Nisan 2014 Pazartesi

Tuzlu Kurabiye

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay bardağı tereyağı/margarin
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 4-4.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz ve susam
Tereyağı veya margarini eritelim ve ılımaya bırakalım. Unu bir kaba eleyelimü ortasını açalım. Bir yumurta sarısını üzeri için ayıralım. Susam hariç diger malzemeleri ekleyip yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parcalar koparıp şekil verelim. Fırın tepsisine yerleştirip üstüne yumurta sarısını sürelim ve susam serpelim. 180-190 derecelik fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirelim. Mahlep kullanmayabilirsiniz ama o ayrı bir aroma katacaktır.
Afiyet olsun.