17 Mart 2013 Pazar

Ebru: Gül

 Battal ebru çesitlerinden sonra çiçek yapımına geçtik. Zaten her ebruda ilk önce zemin olarak bir battal atmak zorundasınız. Çiçek yapmadan önce istediğiniz battalı atıyorsunuz, (misal şal ebru, gelgit ebru gibi). Biz gül yapımını en son olarak öğrendik ama burada ilk olarak anlatmak istedim. Aslında anlatmaktan çok resimlerle göstermek desek daha doğru olurdu :)
 Her çiçekte olduğu gibi önce yaprak rengimizi biz ile damlatıyoruz. yapmak istediğiniz sapın uzunluğuna göre boya miktarını ayarlamak önemli elbette. İlk önce sap kısmını çıkarıp, daha sonra dallarını şekillendiriyoruz ve dallara yaprak olmak üzere küçük bir bizle yaprak renğinden minik minik boya damlatıyoruz. Küçük bir bizle yuvarlak damlalara yaprak şekli veriyoruz.



Sıra güllerin kafa çiçek kısmına geldi. Güle hareket vermesini sağlamak için iki genelde iki renk kullanılır. iki biz ile birer damla boya alınıp bir biz üzerinde toplanılır ve bu şekilde suya damlatılır. Bu işlem 3-4 defa tekrarlanır ki gül kat kat görünsün. Daha sonra çiçek şekillendirilir. Sap kısmına çanak yapraklarını yapmak için yeşil renkten damlatılır ve önce çiçeğin içine 3 uzantı, sonra aşağıya doğru 2 uzantı yapılıp ortada birleştirilerek çanak kısmı oluşturulur ve gülümüz hazırdır. Dikkatlice kağıda alınıp kurutma teknesinde kurutulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder