20 Nisan 2012 Cuma

Sütlü Mantarli Makarna

Malzemeler:
  •  yarım paket makarna
  • bir kase mantar
  • yarım çay bardağı kadar bezelye
  • bir havuç
  • küçük bir parça tavuk göğsü (dilerseniz)
  • süt, un, tuz 



Tamamen doğaçlama :P
Makarnayı pişirin ve demlenmeye bırakın. Havucu küp küp doğrayın ve bezelyeniz taze ise eğer birlikte suda haşlayın. Konserve bezelye kullanacaksanız, sadece havucu haşlayın. Küp küp doğranmış tavuk göğsünü yağda soteledikten sonra içine mantarları ilave edip birlikte biraz daha soteleyin. Havuç ve bezelyeyi de mantarlara ekleyin. Tuzunuzu ve yaklaşık bir çorba kaşığı unu koyup karıştırın. Hemen ardından bir bardak sütü koyup orta ateşte kaynatın. Muhallebi kıvamına yakın bir sos elde ettikten sonra makarnanın üstüne döküp güzelce harmanlayın. Baktınız çok katı oldu, süt ile kıvamını biraz açabilirsiniz. 
Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder