24 Ocak 2012 Salı

Havuclu kek

 Malzemeler:

  • 2 büyük havuç (1,5 su bardağı kadar)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • portakal veya limon rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • yarım su bardağı ceviz
  • 3 yumurta
  • aldığı kadar un (2 su bardağı kadar)


 Yumurtaları şekerle birlikte güzelce çırpıp köpürtüyoruz. Yağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilya şekerini de ilave edip kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Son olarak tarçını, portakal (veya limon) rendesini - bu tercihe kalmış, ben aroma katsın diye ekledim- ve rendelenmiş havuçları kekimize ilave edip karıştırıyoruz. Cevizleri ister içine, isterseniz üstüne koyabilirsiniz.

Harcı kek kalıbımıza döküp, önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırında pişiriyoruz. Ben harcın yarısını cupcake olarak, yarısını da borcam da pişirdim.

Afiyet olsun!