25 Nisan 2012 Çarşamba

italyan usulu makarna

Malzemeler:
  • yarım paket makarna
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 yeşil biber
  • 5-6 adet domates kurusu
  • yarım domates
  • zeytinyağı, tuz, biberiye

 

Makarnayı haşlayıp dinlendirin. Ben genelde en az bir saat öncesinden haşlayıp, suyunun üstüne 1-2 bardak soğuk su döküp demlemeye bırakıyorum. (Daha sonra o suyu çorbalarda kullanabilirsiniz). Aceleniz varsa başka tabii ama önceden haşlanıp dinlendirildiğinde hamurun kıvamıda daha hoş oluyor.

Domates kurusunu kaynar suda birkaç dakika bekletin.Sarımsakları ince ince, biberlerleri halka halka doğrayın. Bir tatlı kaşığı biberiye / taze kullanacaksanız biraz daha fazla olabilir / 2 yemek kaşığı zeytinyağı, sarımsak ve biberleri birlikte soteleyin. Biberler hafif renk değiştirdiğinde küp küp doğradığınız domates, domates kurusunu ve 1 kaşık silme salça koyarak 2 dakika kadar birlikte soteleyin. Son olarak tuzu ve makarnayı da ilave ederek güzelce harmanlayın ve 3-4 dakika birlikte kavurmaya devam edin ki sarımsak ve biberiye aroması iyice karışsın. Zeytınyağı az geldiyse bir kaşık daha ilave edebilirsiniz.

İnce doğranmış yeşil soğan ve maydonozu üzerine serpip servis yapın. 
Afiyet olsun!