16 Ocak 2012 Pazartesi

Kabak tatlisi

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba :)


Malzemeler:
  • bir kilo kabak
  • bir buçuk su bardağı şeker
  • üstüne ceviz

 Geniş bir tencereye kabakları koyup üstüne şekerimizi ilave edip bir gece bekletelim. Böylelikle kabak iyice sulanacak, şeker içten içe çekecek ve kabaklar daha leziz olacak. Ertesi gün kaynaması için yüksek ateşte, daha sonra düşük ateşte kabaklar iyice kıvama gelene dek yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Kıvamını anlamak için ucundan bir parça koparıp tadına bakabilirsiniz :) 


Sonra soğuması için isterseniz kapağını açın, isterseniz bir borcama yayın ve soğutun. Servis tabagına alıp, üstüne ceviz serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!