23 Ocak 2012 Pazartesi

Renkli Pilav

Malzemeler:
  • bir yemek kaşığı tereyağı
  •  3/4 bardak pirinç
  • 1/4 bardak bulgur
  • yarım çay bardağı arpa şehriye
  • bir havuç
  • biraz bezelye (yarım çay bardağı kadar)
  • 5-6 adet mantar
  • azıcık sıvı yağ
  • bir tavuk bulyonu
  • tuz 

Ayçiçek yağında arpa şehriyeleri kavuralım ve bir kenara alalım. Bir bardaklık bulgur ve pirinç pilavı karışımını güzelce yıkayıp süzelim. Tereyağını eritelim ve bulgurlu pirinci içinde 5 dakika kadar güzelce kavuralım. Arpa şehriyelerini, rendelenmiş havucu, küçük doğranmış mantarları ve bezelyeleride içine koyup karıştıralım. Yaklaşık iki bardak kaynar su koyalım -bulyonu bardakta eritelim öncesi, topak topak olmasın- tuzunu da koyup suyunun tadına bakıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirelim. Altını söndürüp demlenmeye bırakalım ve afiyetle yiyelim :)

Resimdeki pilavın hali henuz tam suyunu çekmeden öncesi.