Malzemeler:
- bir yemek kaşığı tereyağı
- 3/4 bardak pirinç
- 1/4 bardak bulgur
- yarım çay bardağı arpa şehriye
- bir havuç
- biraz bezelye (yarım çay bardağı kadar)
- 5-6 adet mantar
- azıcık sıvı yağ
- bir tavuk bulyonu
- tuz
Ayçiçek yağında arpa şehriyeleri kavuralım ve bir kenara alalım. Bir bardaklık bulgur ve pirinç pilavı karışımını güzelce yıkayıp süzelim. Tereyağını eritelim ve bulgurlu pirinci içinde 5 dakika kadar güzelce kavuralım. Arpa şehriyelerini, rendelenmiş havucu, küçük doğranmış mantarları ve bezelyeleride içine koyup karıştıralım. Yaklaşık iki bardak kaynar su koyalım -bulyonu bardakta eritelim öncesi, topak topak olmasın- tuzunu da koyup suyunun tadına bakıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirelim. Altını söndürüp demlenmeye bırakalım ve afiyetle yiyelim :)
Resimdeki pilavın hali henuz tam suyunu çekmeden öncesi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder