31 Ekim 2011 Pazartesi

Tavuklu ve mantarlı karnıyarık

Malzemeler:
  • 4-5 patlıcan
  • 300 gram tavuk göğsü
  • bir kase mantar
  • 2-3 domates
  • 1-2 kuru soğan
  • 1-2 yeşil biber
  • bir tutam maydanoz
  • kaşar peyniri
  • tuz, baharat, salça
 
Patlıcanların 3-4 yerinden şerit halinde soyun, ortadan kesin ve bir müddet tuzlu suda bekletin. Kurulayıp kızgın yağda hafif kızarıncaya kadar pişirin ve borcam/fırın tepsisine dizin. Tavuk göğsünü ve mantarları kuşbaşından daha küçük olarak doğrayın. 


Bir tavada soğanları ve biberleri soteleyin. Tavuğu ilave edin, kapağı kapatın ve pembeleşinceye kadar pişirin. Küçük doğranmış domatesleri ve bir yemek kaşığı salçayı tavuklarla birlikte yaklaşık 5 dakika kadar soteleyin. Son olarak maydanoz, tuz, baharat ve mantarları ekleyin, hepsini 1-2 dakika harmanlayın ve tavanızın altını kapatın. 

Patlıcanların içini çatalla azıcık ezin. Tavuk harcından üstüne güzelce yayın ve kaşar peynirle süsleyin. Tepsiyi ıslatmak için yarım bardak (sulu severseniz bir bardak) sıcak su gezdirin. Suya biraz salça da ekleyebilirsiniz. 180-200 derece sıcaklıkta kaşarlar kızarıncaya kadar pişirin. 
Afiyet olsun!