Malzemeler:
- Yarım tavuk gögsü
- bir kase mantar
- bir adet kırmızı yağ biberi/paprika
- bir adet sivri biber
- bir adet iri soğan
- 2-3 adet domates
- salça, tuz, baharat
- maydanoz
Tavukları, biberi ve soğanı yağda kavurun. Tavanızın kapağını kapatın ve 5-6 dakika kendi suyu ile pişmesini sağlayın. küp küp doğranmış domatesleri ve salçayı ekleyin. Birkaç dakika piştikten sonra sulu olsun istiyorsanız bir bardak, susuz olsun istiyorsanız çeyrek bardak sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Domatesler erimeye başlayınca mantarları tuzu ve baharatı ekleyin ve birlikte 3-5 dakika pişirin. Biberiye, nane, kekik gibi yeşil baharatlar tavuğa çok yakışıyor.
Yemeğinizi tabağa alıp, üstünü maydanozla (varsa cevizle de) süsleyip servise hazırlayın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder