30 Ekim 2011 Pazar

Baklava yufkasından börek



Malzemeler:
  • bir paket baklavalık yufka
  • 1.5 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • lor peyniri
  • isteğe göre maydanoz
  • tuz
  • çörekotu/susam


Böreklerin üzerine sürmek için bir yumurta sarısını önceden ayırın. Yumurtaları, sütü, yağı ve kabartma tozunu bir kabın içinde karıştırın. 2 adet baklava yufkasını alıp üzerine karışımı fırça yardımıyla sürdükten sonra alt kısmın ortasına peynir harcınızı koyup sigara böreği gibi sarın, ya da yufkayı uzunlamasına ikiye katlayıp alt uc kısmına peynirden koyup muska böreği gibi de sarabilirsiniz. Farklı şekiller demekten çekinmeyin!

Börekleri fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam veya çörekotu serpip önceden ısıtılmış bir fırında 180 derece sıcaklıkta üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık olarak servis edin. 

Soğudugunda böreklerinin o ilk anki çıtırlığı kalmıyor. Börekleri teflon tavada hafif ısıtıp tekrar o tazeliği yakalayabilirsiniz. Afiyet olsun!