- yufka
- beyaz peynir
- maydanoz
- tuz
- süt
- sıvı yağ
Tavamı küçük tercih ettiğim için yufkaları ikiye böldükten sonra hazırladım. Büyük tavada pişirecekseniz yufkayı tek parça halinde hazırlayabilirsiniz.
İnce doğranmış bir tutam maydanozu peynirin içine ekleyin, gerekirse tuz ilave edin. (Kaşar lorunu tavsiye ederim.) Bir kaseye süt, sıvı yağ ve biraz tuz koyun. Sütün miktarı yağa göre iki misli olsun. Yarım yufkanın uç kısımlarını içe katlayın ve fırça yardımıyla süt karışımıyla hafif ıslatın. Ortasına peynir harcından koyun. Kare halini alacak şekilde yufkayı harcın üstüne katlayın.
Hazırladığınız yufkaların iki tarafını da fırça yardımıyla hafifçe yağlayın ve sıcak teflon tavada önlü arkalı 10-15 saniye kadar pişirin ki yağ tutunsun. Sonra sütlü karışımı yufkanın her tarafına eşit olarak sürün ve çevirin. Yağda tutunmuş olan diğer yüzü için de aynı işlemi tekrarlayın. Güzelce kızarması için sürekli çevirerek pişirin. Kurumasın ve yanmasın diye tekrar sütle fırçalayabilirsiniz. Kızardıktan sonra kesip servis edebilirsiniz.
Not: kıymalı ve patatesli harç ile de aynı işlemi yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder