7 Ocak 2011 Cuma

Sarma Börek


Malzemeler:2 adet yufka
Yarım bardak süt
Lor peyniri

Maydanoz
Sıvı yağ


Sütün içine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin. İlk yufkayı açıp fırçayla sütü yufkanın her tarafına sürün. İkinci katı üzerine serip, yine fırça yardımıyla sütü her yerine sürdükten sonra lor peynirini ve ince doğranmış maydanozu yufkanın üzerine eşit şekilde paylaştırarak serpin. Daha sonra bir baştan başlayıp yuvarlayın ve iki parmak kalınlığında aralıklarla kesin. (Yuvarlama aşamasından sonra yufkaları buzdolabında birkaç saat dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır ;)

Kızgın yağın içine koyarken yuvarlak şekilde olmalarına dikkat edin. Kızardıktan sonra soğumadan servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder