13 Ocak 2011 Perşembe

Tavuklu Ali Nazik

Malzemeler:

2 adet közlenmiş patlıcan
1 kase yoğurt
250 gram tavuk göğsü
1 soğan
yarım kırmızı biber
yarım yeşil biber
2-3 diş sarımsak
maydanoz
tuz, baharat, salça


Közlenmiş patlıcanları bıçakla tahtanın üstünde bıçak sırtı inceliğinde kesin. İçine rendelenmiş 2 diş sarımsak ve arzuya göre biraz da zeytin yağı ve tuz ilave ettikten sonra yoğurdu da ekleyip karıştırın. Biz bol yoğurtlu seviyoruz, yani isterseniz 1 yerine 2 kase yoğurt kullanabilirsiniz.

Tavada sıvı yağda yemeklik doğranmış soğanı ve kuşbaşı tavuğu pişirin. Biraz pembeleşince küp küp doğranmış biberleri de ilave edin. İsterseniz bir domates ve bir diş sarımsak daha ekleyebilirsiniz. Kekik tavuğa çok yakışıyor. Tercih ettiğiniz baharatları bu aşamada eklerseniz, tavuğun içine iyice siner (isterseniz 2-3 saat öncesi biraz yağ ve baharatla marine de edebilirsiniz). Pişmeye yakın tuzunu ve salçasını ekleyip, 1-2 yemek kaşığı sıcak/kaynar su ilave ederek 5 dakika kadar yüksek ateşte pişirin.

Patlıcanın üstüne tavuğumuzu koyup, kırmızı biberle süsledikten sonra, servise hazırdır.
Afiyet olsun!