11 Ocak 2011 Salı

Bulgur Pilavi

Malzemeler:

1 bardak bulgur
2 bardak su (yaklaşık olarak)
yarım soğan
yarım tavuk bulyonu
1 çay kaşığı salça
yarım veya 1 adet domates
margarin veya tereyağ
tuz ve isteğe göre baharat

Normalde bulgur pilavını sade pişirmem, genelde içine patates, biber ve tavuk ilave ederim ama bu sefer sadesi kısmetmiş. Diğerinin tarifini de daha sonra veririm :)

Bulguru güzelce yıkayıp suyunu süzün. Yağı erittikten sonra soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Bulguru da ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Tuzu ve isteğe göre baharatı da ekleyin. Sade yaptığımız için 2 bardaktan daha az su ilave edin ki, tane tane yerine lapa olmasın. Salçayı ve bulyonu bardağa koyup sıcak veya kaynar su ile iyice karıştırıp erittikten sonra bulgurun üstüne dökün. Su kaynarken domatesi soyup küp küp doğradıktan sonra üzerine ilave edin. Tuzuna bakıp, son bir kere daha karıştırdıktan sonra kapağını kapatın. Suyu çekinceye kadar kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.

Suyunu çekmiş mi diye tahta kaşık yardımıyla kontrol edin. Annem pilavı karıştırmayın derdi ama ben yine de bir harmanlayıp demlenmeye bırakıyorum. Yaklaşık 15 dakika kadar demlendikten sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder