12 Ocak 2011 Çarşamba

Hamsi kuşu

Malzemeler:

Hamsi
Soğan
Maydanoz
Sarımsak
Bayat ekmek
Yumurta
Un
Sıvı yağ
Tuz



Yarım kilo hamsiyi bol suda yıkayın, iyice temizleyip, kılçıklarını çıkarın. Balıkları tuzlayıp suyunun süzülmesi için süzgece alın. 2-3 dilim ekmeği (ben 2 dilim buğdaylı ekmek içi kullandım), 1-2 diş sarımsak, yarım soğan, bir tutam maydanoz, tuz ve biraz baharatı rondodan geçirin. İsterseniz ceviz de ekleyebilirsiniz. Bir hamsiyi avuç içinize alıp, ekmek harcını ortasına yaydırdıktan sonra, ikinci bir hamsiyi üzerine kapatın.

Açılmaması için dikkat ederek önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın ve kızgın yağda iki tarafını da kızartın.
Afiyet olsun!