1 Şubat 2010 Pazartesi

wok, sebzeli tavuk



Malzemeler:
  • tavuk göğsü (200 gram)
  • paprika biberi (kırmızı)
  • brokoli
  • soya filizi
  • mantar
  • soğan
  • sarımsak
  • soya sosu, tuz, zeytin yağı
Tavuk gögsü küp küp doğranır, içine tercihen bir veya iki soğan ve bir veya iki diş sarımsak doğranıp, biraz yağ, tuz ve azıcık soya sosu ile karıştırılıp, bir saat kadar dinlendirilir (yemeği yapmaya acelemiz yoksa eğer). Brokoliler 3-4 dakika kadar az suda haşlanılır. (çok haşlanmış dağılır, hiç haşlanmamışsa yemeğin içinde sert kalır). Wok tavasına yağı koyup içine tavuk karışımı ekleyip pişirilir. Tavuklar pembeleşince içine brokoli ve paprika biberi eklenir ve pişirilir. Olmaya yakın mantarları ve soya filizini de ilav edip, isteğe göre biraz daha soya sosu, tuzunu ve baharat ilave edip 2 dakika kadar daha pişirilir. Yemeğimiz hazırdır. Yanına noodles veya haşlanmış pirinç yapabilirsiniz. Üzerine tat katsın diyechili sauce güzel gider.

Afiyet olsun!