- 1 soğan
- 1 kase soya filizi
- 1 kase börülce fasülyesi
- 1 pırasa
- 1-2 havuç
- 1 veya 2 kase beyaz lahana
- 250 gram tavuk göğsü
- soya sosu
- yağ, tuz, baharat
- spring rolls hamuru
- ya da sigara böreği yufkası
- rice vermicelli
Rice vermicelli, yani pirinç eriştesi her yerde bulunmuyor sanırım Türkiye'de. Bunun kullanımı sebzeleri sıkılaştırması ve yağda pişerse eğer dağılmamasını sağlıyor. Ayrıca elbette farklı bir lezzet veriyor. Börülceler geç piştiği için önceden haşlanmalı. Çin lahanası, beyaz lahanadan daha güzel yakışacaktır eğer bulabilirseniz. Sebzeleri özellikle ince ve uzun (jülyen) kesmemenizi öneririm.
Loempia, spring rolls hamurları normalde kare şeklinde olur, pirinç unundan yapılmıştır. Ve inceciktir. Yoksa sigara böreği yaptığınız şekilde de yapabilirsiniz. Harcın içine hazırladıysanız vermicelli'leri karıştırabilirsiniz. Hamurları su ile hafif ıslattıktan sonra hazırladığımız harç ile doldurup, bir güzel saralım. Sonra yağda pişirip afiyetle yiyelim.
Alternatif olarak yağlı sevmezseniz fırında da pişirebilirsiniz. Bunun için süt, yumurta ve yağdan oluşan bir sos yapmalısınız. Aynı şekilde çin böreklerimizi hazırlayıp, fırına koymadan önce bu sosun içine daldırıp, fırın tepsisine dizmelisiniz. Daha hafif ama yine aynı lezzette olacaktır. Üstteki resim fırında pişirilmiş olandan bir görüntüdür. Bu sefer çin börekleri biraz renksiz oldu. Paprika biberi ve evde bulunan diğer sebzeleri de ilave ederek deneyebilirsiniz. Ben her defasında farklı bir karışım kullanıyorum çünkü :)
Afiyet olsun!
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder