Malzemeler:
Balıkla bir güzel temizlenir, yıkanır, tuzlanır ve sıra sıra bir borcama yerleştirilir. Soğan, domates ve biber küp küp doğranır, içine bir tatlı kaşığı kadar salça, isteğe göre tuz, kekik, maydanoz, biberiye ve bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı eklenir. Bir tabağın içinde hepsi güzelce karıştırılıp balıkların üstünü örtecek şekilde yayarak dökülür. Borcamın üstünü alüminyum folyo ile kapatılıp, önceden ısıtılmış fırına verilir.
20-25 dakika sonra folyoyu alıp, balığın üstündeki sosları kenara sıyırıp, tekrardan bir 10 dakika kadar fırına geri sürülür. Ve yemeğimiz hazırdır. Güzelce servis edilip, afiyetle yenir.
- Balık
- 2 soğan
- 2 domates
- paprika biberi
- zeytin yağı
- Salça
- kekik, maydanoz, biberiye, tuz..
Balıkla bir güzel temizlenir, yıkanır, tuzlanır ve sıra sıra bir borcama yerleştirilir. Soğan, domates ve biber küp küp doğranır, içine bir tatlı kaşığı kadar salça, isteğe göre tuz, kekik, maydanoz, biberiye ve bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı eklenir. Bir tabağın içinde hepsi güzelce karıştırılıp balıkların üstünü örtecek şekilde yayarak dökülür. Borcamın üstünü alüminyum folyo ile kapatılıp, önceden ısıtılmış fırına verilir.
20-25 dakika sonra folyoyu alıp, balığın üstündeki sosları kenara sıyırıp, tekrardan bir 10 dakika kadar fırına geri sürülür. Ve yemeğimiz hazırdır. Güzelce servis edilip, afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder