24 Ocak 2010 Pazar

Firinda Balik




Malzemeler:
  • Balık
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • paprika biberi
  • zeytin yağı
  • Salça
  • kekik, maydanoz, biberiye, tuz..
Balık olarak evde "rode poon" vardı, sanırım bir Kuzey Denizi balık türü. İngilizce olarak yanılmıyorsam gurnard olarak biliniyor. Ama başka bir balıkla da elbet yapılabilecek çok pratik bir tarif. İlk kez denedim zaten bende bugün.

Balıkla bir güzel temizlenir, yıkanır, tuzlanır ve sıra sıra bir borcama yerleştirilir. Soğan, domates ve biber küp küp doğranır, içine bir tatlı kaşığı kadar salça, isteğe göre tuz, kekik, maydanoz, biberiye ve bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı eklenir. Bir tabağın içinde hepsi güzelce karıştırılıp balıkların üstünü örtecek şekilde yayarak dökülür. Borcamın üstünü alüminyum folyo ile kapatılıp, önceden ısıtılmış fırına verilir.

20-25 dakika sonra folyoyu alıp, balığın üstündeki sosları kenara sıyırıp, tekrardan bir 10 dakika kadar fırına geri sürülür. Ve yemeğimiz hazırdır. Güzelce servis edilip, afiyetle yenir.