- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek yaşığı tarçın
- 3 yumurta
- yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 elma
- birkaç tane kaysı
Kekimiz soğuduktan sonra servise hazırdır. Tarçının kokusu, tadı ve rengi keki çok güzel yakışmakta. Kesinlikle tavsiye edilir. Tarifde aslında yarım bardak incir konuluyordu ama o an evde incir olmadığı için ben elma koydum. Hafif ıslak olmasını isterseniz sanırım 2 elma da konulabilinir.
Afiyet olsun!
Böyle gösterip kaçmak oldu mu şimdi Aybike :P
YanıtlaSilTarçını da bir severim ki ^^
Hehehe.. araya yemek molasi vermistik :P Simdi yayinlarim ins :)
YanıtlaSilvalla ben ilk anda mücver sandım :-)
YanıtlaSilsana sırf son resmi gösterdiğim içindir ilk başta :P Yoksa kabak kullanmadım bu kekde.. belki bir sonrakine.. kısmet hehehe
YanıtlaSil