28 Ocak 2015 Çarşamba

Pancake

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 2 kaşık şeker
  • 1 bardak süt
  • 1,5 bardak un
  • kabartma tozu
  • vanilya şekeri


Oda sıcaklığında iki yumurtayı 2 yemek kaşığı şekerle güzelce çırpın. Mikser kullanırsanız daha iyi olur. Diğer malzemeleride ekleyip çırpmaya devam edin. Teflon tavaya büyük bir kaşık veya küçük bir kepçe yardımıyla hamurdan alıp akıtın. Fazla yaydırmayın.

Tavanızı ilk birkaç defada azcık yağlamanız iyi olacaktır, kremperde, pankeklerde ilkler yapışıyor. Önlü arkalı pişirin. Kahvaltılarda ve öğlen yemeklerinde reçel, bal, labne ile birlikte lezzeti arttırarak yiyebilirsiniz. 
Afiyet Olsun!