31 Ocak 2015 Cumartesi

Şehriye Salatası


Malzemeler:
  • 2 bardak arpa şehriye
  • mısır
  • bezelye
  • kırmızı biber
  • dereotu
  • zeytinyağı
  • limon
  • tuz

Tencereye 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun ve bir bardak arpa şehriyeyi rengi dönene kadar kavurun. Üstüne diğer bardak şehriyeyide ekleyin. 4 bardak kaynar su koyun ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. İsterseniz kavurmadan da kaynar suya şehriyeleri salabilirsiniz. Pilav gibi demlemeye bırakın. Soğuduktan sonra bir çay bardağı kadar mısır ve bezelye koyun. Kırmızı biber (köz biberde olabiir) küp küp doğrayın. Bir miktar dereotu doğrayın. 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ve limon suyu ekleyin. Tuz ilave edin. Tüm  malzemeyi tahta kaşıkla karıştırın. Gerekirse yağ, limon ve tuz ilave edin. Renk ve lezzet arttırmak için bir havuç da rendeleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!