31 Ocak 2015 Cumartesi

Bal Kabağı Çorbası

Malzemeler:
  • 1 kilo bal kabağı
  • 1 soğan
  • beyaz lahana
  • 1 bardak süt
  • tuz
  • sıvı yağ

Kabakları temizleyin ve doğrayın.Bir bardak su ile tencerede kaynatın. Tabağa alıp çatalla ezin. Çorba bu şekilde daha çabuk olacaktır. 1 Soğanı az yağda kavurun. Üstüne ince ince doğranmış bir çorba kasesi kadar beyaz lahana ilave edin. 3 bardak kadar sıcak su ekleyin ve kaynayınca kabakları ilave edin. Lahanalarda iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin. Blenderdan geçirin. Tuzunu ve 1 bardak sütü koyun. Kıvamı hala koyuysa bir miktar kaynar su ilave edebilirsiniz. Bir taşım kaynatın. Arzuya göre kara biber ve pul biberle tatlandırın. Süt yerine krema kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun!