8 Temmuz 2014 Salı

Islak kek

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • krem şanti
  • çikolata sosu


Bu kekin üstüne bolca çikolata sos döküldüğünde "ağlayan pasta" olarak da bilinir.
Yumurtaları şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. İkişer kaşık süt ve yağ, ve unu döküp çırpın. Kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyin ve karıştırın. Kek kalıbınızı yağlayın ve harcı içine dökün.170 derece fırında pişirin. Pişmesini bıçak veya kurdan yardımıyla kontrol edin. fırından çıkınca 5-10  dakika kadar bekleyin ilk sıcağı çıksın. Kürdanı keke 20-25 defa farklı yerlerine batırın, sütü eklediğinizde sünger gibi içine çekebilsin. Kürdan sonrası 2 su bardağı sütü kekin üstüne gezdire gezdire dökün. Soğumaya bırakın.

Arzuya göre bir paket krem şantiyi bir bardak sütle çırpın ve soğumuş olan kekin üstüne dökün. Ve çikolata sosuda hazırlayıp (ya da benmari usulü çikolata eritebilirsiniz). Krem şantinin üstüne bunu tabii sıcak sıcak dökerseniz olmaz, alttaki malzeme ile karışır. Çikolata biraz ılıyınca dökün. Birkaç saat buzdolabında dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun!