20 Temmuz 2014 Pazar

Enchilada

Malzemeler:
  • tortilla ekmeği
  • tavuk eti
  • biber
  • soğan
  • sarımsak
  • domates
  • krema-kaymak
  • kaşar
  • salça
  • yağ ve baharat

Meksika asıllı olan bu yemeği tabii aslına uygun yaptığım söylenemez ama ilk deneme için çok leziz olduğu kesin. Hem pratik, hem lezzetli, hem de farklı bir sunum, daha ne olsun değil mi?
Aslına uygun şekilde yapıldığında biber sosu ile sarılı tortilla soslanıp fırınlanıyor. İçi sos, dışı sos olsun istemedim. Fırında tortilla üstünde bir şey olmadığında sertleşeceği için ya krema ya da kaymak sürüp öyle kaşarla fırınlamak aklıma geldi.

Göz kararı yaptığım için bir miktar belirtmedim. Tavuk göğsü veya butu kuşbaşı doğrayın. Tavaya 2-3 yemek kaşığı yağ koyup tavukları atın, tavukların rengi döne dursun, soğan, sarımsak ve biberi doğrayıp tavaya ekleyin ve birlikte soteleyin. Birkaç tane domatesi soyup dilimleyin. Tavadakiler piştikten sonra domatesleri ve arzuya göre biraz salçada koyup karıştırın. kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin. Domatesler hafif eriyecektir. Tuz ve arzu ettiğiniz baharatları da ekleyin. 

Tortilla ekmeğinin ortasına bir miktar tavuklu harçtan uzunlamasına koyun. Koyduğunuz uzun kenarların uçlarını hafif içine kıvırın.(kenarlardan dışarıya akmasın). Sonra sağ ve sol kanatları katlayın. Katlı kısımlar alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Üstüne krema ya da kaymak sürün, kaşar rendeleyin. 200 derecelik fırında kaşarlar erinceye kadar 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!