23 Kasım 2013 Cumartesi

Portakalli Roka Salatasi

Malzemeler:
  • yarım demet roka
  • yarım portakal
  • yarım (yeşil) elma
  • zeytinyağı
  • peynir
  • ceviz



Rokaları güzelce yıkayın ve yarım saat kadar soğuk su dolu bir kabın içinde dinlendirin. Hafif cansız hali canlanacak, dirilecektir. Rokaları kurutup doğrayın, ya da elinizle parçalayın. Elmayı küçük küçük kesin, portakalın kabuğunu soyun zarlarından ayıklayın ve salataya katın. Bir iki parçasının da suyunu rokanın üstüne sıkın. Bir miktar zeytinyağı gezdirin ve salatayı harmanlayın. İsterseniz bir miktar tüz da ekleyebilirsiniz ama pek gerekmiyor. Üstüne beyaz peynir ve ceviz parçaları ekleyip servise hazırlayın. Bende o an ceviz bulunmadığı için cevizsiz yaptım. 

Limon yerine portakal çok güzel oluyormuş. Rokanın ekşimsi tadını alıyor. Yalnız yiyeceğiniz zaman portakalı katın çünkü fazla sulanıncada salatayı fazla tatlımsı yapıyor. Bence farklı bir salata oldu, tarifi veren arkadaşa teşekkürler :)
Afiyet olsun!