30 Kasım 2013 Cumartesi

Pizza Pide

Malzemeler:
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı silme şeker
  • ılık su
  • kaşar peynir
  • beyaz peynir
  • sucuk
  • sosis
  • salça
  • mantar
  • biber
  • zeytin

Karıştırma kabına unu tuzu koyun, ortasını açıp kuru maya ve şekeri koyun ve ılık su ilave ederekten hamurunuzu kulak memesi kıvamında yoğurun. Aslında yaş maya ile yapmaya niyetlenmiştim ama buzlukta olduğundan ve çözmesini beklemek istemediğimden kuru maya kullandım. Güzel bir pide hamuru çıktı ortaya. Hamurun üstünü örtün ve mayalanması için bir saat kadar bekletin.

Mayalanmış hamuru 6 bezeye ayırın (2 tepsilik). Bezeye biraz un sepeleyin ve merdane ile oval şekilde bir hamur açın. Ortasına isterseniz biraz salça sürün, ve kenarları boş kalacak şekilde iç malzemenizi koyun. En son kaşar rendesi serpin ve kenarlarını kıvırıp,pide şeklini verin. 5-10 dakika fırın mayası için bekletin ve önceden ısıtılmış 200-220 derecelik fırında kaşarlar kızarıncaya dek pişirin. Fırından çıktıktan sonra kenarlarına tereyağ sürün ve servise hazırlayın.
Afiyet olsun!