18 Ağustos 2013 Pazar

Islak Esmer Kurabiye

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • yarım margarin
  • 1 paket kakao (25 gram)
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • yarım çay bardağı toz şeker
  • alabildiği kadar un 
  • üzerine yumurta akı
  • şerbet için 1,5 su bardağı şeker
  • şerbet için 3,5 su bardağı süt


Tarifte aslında kakaoyu iki paket kullanılıyor, ben de ilk defa yaptığım için iki paket kullandım ama benden tavsiye bir paket yeterli, yoksa çok yoğun bitter bir tadı oluyor, bence o yüzden bir paket yeterli gelecektir. Bir dahakine zaten öyle yapacağim. Üzerinede çikolata erittiğinizde browni tadını anımsatacaktır :)

Süt ve şekeri bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın. Şerbet soğuk, tatlı sıcak olmalı.
Karıştırma kabının içine malzemeleri koyun ve azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yaklaşık 3 su bardağı kadar un kullandım. Kare veya dikdörtgen çeklinde şekillendirdiğiniz hamurları fırın tepsisine veya borcama dizin ve 180-200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Soğumuş olan sütlü şerbeti kurabiyelerin üstüne dökün ve çekmesi için bir kenarda bırakın. Gerekirse bir alt üst yapın. 2-3 saat sonra buzdolabina kaldırın. Bir gün buzdolabında beklettiğinizde tadı daha bir oturmuş oluyor. Üzerine hindistan cevizi veya dondurma ile servis yapın.
Afiyet olsun!