24 Ağustos 2010 Salı

Yalanci pizza



Malzemeler:
  • bayat pide
  • domates
  • kırmızı/yeşil biber
  • sosis
  • zeytin
  • mantar
  • salça
  • tuz ve baharat
  • beyaz ve kaşar peynir
  • zeytin yağı

Pideyi veya lavaş ekmeğini tepsiye yayalım. Pide kalın olmasın diye isterseniz ince iki parça halinde yanlamasına kesin. Bir tabağa domatesi rendeleyip, bir tatlı kaşığı salça ve zeytin yağı ekleyip, tuz ve baharatı da ilave ettikten sonra bu sosu kaşık yardımı ile ekmeğe sürün. Üzerine ince dilimlediğiniz sosisleri, biberleri, mantarları koyun. İsteğe göre beyaz peynir veya lor peyniri, sucuk, salam, zeytin de ilave edebilirsiniz. (Mantar olmadığı için bu sefer mantarsız yaptım ama mantarlı daha bir güzel oluyor). Son olarak üzerine rendelenmiş kaşarı serpip biraz da baharatla süsleyin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kaşarlar kızarınca ekmekler gevrek gevrek olur, yok fazla gevrek olmasın diyorsanız daha da erken çıkartabilirsiniz.
Pizzayı dilimledikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun!

2 yorum:

  1. Biz pizzayı fırından ekmek hamuru aldıktan sonra yağlı kağıda hamuru sermeden önce simit susamları ekip yapmıştık :D Çok da güzel olmuştu ^^'

    YanıtlaSil
  2. careler tukenmez :)
    ben firindan ekmek almadigim icin pek..
    ama fark su, hazir pismis oldugu icin 10 dakikada bitiyor, yoksa cig hamurdan yaparsan en azindan bi 30 dk kadar pisirmen gerekiyor

    YanıtlaSil