20 Ağustos 2010 Cuma

Sutlac

Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • yarım su bardağı pirinç
  • yarım su bardağından az fazla şeker
  • çikolata
Soğuk sütü ve şekeri karıştırıp kaynamaya bırakalım. Ara ara karıştırmaya devam edelim. Süt kaynadıktan sonra içine pirinci ilave edelim ve iyice koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. (Sütün kaymaklanmaması, yani üzerinde zar tutmaması için karıştırmayı unutmayın)

Sütlacımızı kaselere boşaltıp soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığında yaklaşık bir saat soğuduktan sonra dinlenmesi için bir gece boyunca buzdolabında bekletelim. Servis öncesi üzerine çikolata rendelediğiniz zaman farklı bir tat elde etmiş olacaksınız ;)
Afiyet Olsun!