20 Ağustos 2010 Cuma

Mucver

Malzemeler:
  • kabak
  • yumurta
  • un
  • tuz ve baharat
  • lor veya beyaz peynir
  • ayçiçek yağı

Kabağı bir kabın içine rendeledikten sonra yaklaşık olarak 2 yemek kaşığı kadar un sepeleyip, yumurtayı üstüne ilave edip, tuz ve baharatla tatlandıralım. İsteğe göre biraz kekik, kırmızı ve kara biber, nane olabilir. Son olarak bir yemek kaşığı kadar da peynir ekledik mi mücvere farklı bir tat verecektir. Tüm malzemeleri ekledikten sonra bir güzel karıştıralım.

Tavanın içindeki yağ parmak kalınlığını geçmesin. Kızğın yağa kaşıktan akıttığımız karışımı bir çatal yardımıyla üzerine bastırarak yaydıralım ve iki tarafı kızarıncaya kadar pişirelim.
Sarımsaklı yoğurtla ayrı bir güzel olacaktır ;)
Afiyet olsun!