31 Mart 2010 Çarşamba

Firinda cin boregi, spring rolls


Malzemeler:

  • 40 adet spring rolls, pirinç yufkası (yoksa normal yufka)
  • 100 gram börülce (fasulye)
  • 1-2 adet havuç
  • 200 gram Çin lahanası (yoksa beyaz lahana)
  • 2 adet soğan
  • 1 adet paprika biberi
  • 200-300 gram tavuk göğsü
  • 100-200 gram soya filizi
  • 1 adet küçük kabak
  • 300 gram rice vermicelli (pirinç şehriyesi)
  • Sos için: 1 bardak süt, 1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı yağ

Evde bulunan malzemelerle doğaçlama bir sebze şöleni:
Vermicelli yarım saat kadar soğuk veya ılık suda bekletilir. Fasülye önceden haşlanır. Soğanlar ve tavuk yağda sotelenir, birkaç damla soya sosu ilave edilir. İnce doğranmış paprika, lahana, havuç da ilave edilip birkaç dakika birlikte pişirilir. Soya filizi ve fasülye de eklendikten sonra, üzerine tuz sepeleyip karıştırıldıktan sonra, tavanın altı söndürülür. Vermicelli sudan süzdürüldükten sonra sebzelere eklenir ve karıştırılır.

Dört köşe olan hamurun ortasına sebze koyduktan sonra,sigara böreği gibi sarılır. Hazır olan börekler yapışmasın diye ıslak bir bezin altında bekletilir hepsi bitene kadar.. Süt, yumurta ve yağ çırpılır, börekler iyice ıslanana kadar içine daldırılır ve fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış fırında, 250 derecede kızarıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra acı sosla afiyetle yenir.
Afiyet olsun!