1 Ocak 2010 Cuma

Firinda Mantar


Malzemeler:
  • mantar (300-400 gram)
  • kıyma (100-200 gram)
  • 1 sogan
  • 1 biber
  • salca
  • tuz ve baharat
  • mozarella peyniri
Miktarlar aşağı yukarı bu kadar.. eğer mantar artarsa tepsiye boş yerleştirebilirsiniz ve harç artarsa ekmek arasına koyup afiyetle yiyebilirsiniz :)
Sogan ve biberler yağda biraz sotelenir. Tercihe göre paprika biberi de olabilir, yeşil sivri biber de, artık evde ne varsa.. bibersiz de olabilir elbette. Kıyma ilave edilip bir güzel soganla harmanlanır. Tuz ve isteğe göre baharatlar eklenir ve rengi dönünce biraz salça ilave edilip birlikte pişirilir. (Aynı karnı yarık harcı yapar gibi diyelim). İsteğe göre domates de ilave edilir ama mantar doğasında fırında veya tavada kendinden sulandığı için fazla sulanmasın diye bu seferlik domates tercih etmedim.

Mantarları güzelce yıkayıp bir kaba aldıktan sonra biraz tuzla ovalayıp tuz yedirilir. Kaşık yardımıyla iç harç mantarların içine doldurulur ve isteğe göre bazılarının üstüne mozarella peynırı konulur. Tabii mozarella yerine kaşar peynir de yakışır, sulu isterseniz ince bir dilim domates de olur. Artan mantarları mozarellayla da doldurabilirsiniz. Hem fırında sırf tuzlu mantarda çok leziz oluyor.

Fırın tepsisine yerleştirip yüksek derecede yaklaşık bır 15 dakika pişirilir. Mantar fazla pişmeden de yenilebilen bir sebze olduğundan ve iç harç zaten pişmiş olduğundan 10-15 dakika pişmesi yeterli gelir sanırım.
Afiyet olsun!