22 Kasım 2009 Pazar

Berlin'den -3-

Ucuncu ve sonuncu Berlin yazisina gelelim hele. Cuma gunu yola ciktik ve uzuuun bir yolculuktan sonra sonunda evimize donebildik. Insan nereye giderse gitsin, sanirim "eve donus" her zaman farkli bir rahatlama ve huzur yaratiyor.

Yaninda istedigin kisi olmayinca, farkli yerleri gormek ve gezmeninde tadi kisitli oluyor gercekten. Cunku o mekani birlikte seyretmek istiyorsunuz. Olmayincada icinizde bir eksiklik oluyor ve hani orayada gitmesek olur, benim icin fark etmez demeyle yetiniyorsunuz. Ama yaninizda o istediginiz/aradiginiz kisi olsa.. dusunceler degisebiliyor. Berlin yine ayni Berlin'di. Fakat bu sefer ekonomik kriz orayi da vurmus olmali ki, her zaman fiyatlar buraya gore daha uygun gorunurken, bu sefer bazi seyler buradan da pahali geldi bize. Insan yasadigi ortama ayak uyduruyor olsa ki, burada evrim teyorisinin gercek oldugu ortaya cikiyor :P Bizim burada yasayan Turkler'le Almanya veya Belcika'da yasayanlar arasinda farklar var. Giyim tarzindan tutun, konusma uslubuna kadar farkilik oldugu anlasiliyor. Biz buranin insanina ve kulturune alisigiz. Her ne kadar Avrupa kulturu olsa dahi, Almanya'nin.. ki dogu Almanya'nin kulturu farkli geldi. Sokaktaki konusmalarin bazilarini dikkatlice dinlemezseniz, bunun Almanca degilde Lehce oldugunu dusuneceksiniz. Duvar yikilali 20 sene olmasina ragmen, Dogu blok esintisi sanki arada hala hissediliyor gibi.

Aslinda anlatacak cok sey var ama.. ben simdilik bunlarla yetineyim. Guzeldi, farkliydi, yarin pazartesi ve yeni bir is gunu.. Bunu hatirlamak pek iyi gelmedi ama ne yapalim, hayat devam ediyor, her seye ragmen..

Son olarak da biraz resimlerden bahsedelim. Normalde bol bol resim ceken ben, havanin pek el verisli olmamasi ile, hevesimde pek olmadi makinayi zirt pirt cikarmaya :) Ustteki resim Gesundbrunnen'a (Turklerin deyisiyle: Kesikburun) yakin bir yer. Sol tarafta alisveris merkezi, ve metro istasyonuna yakin gar. Sanirim sirf metro degil, tren de geciyor buradan..

Alttaki resim ise Magdeburg taraflarinda mola verdigimiz herhangi bir parkta cekilmistir. Agac oyle mahsun, oyle yorgun duruyordu ki, onu ölümsüzleştirmem gerektigini hissettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder