9 Aralık 2014 Salı

Meze: Cevizli Brokoli

Malzemeler:
  • brokoli
  • yoğurt
  • ceviz
  • zeytinyağı
  • mayonez
  • sarımsak
Küçük bir brokoliyi 5 dakika kadar tuzlu kaynar suda haşlayın. Büyükse yarısını da haşlayabilirsimiz. Diri olmasını sevmiyorsanız birkaç dakika daha haşlayın. Suyunu süzün ve soğuması için kenara alın. Bir kase yoğurda 1-2 diş sarımsak, 1-2 yemek kaşığı mayonez ve 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyup karıştırın. Bir miktar cevizi ufalayın. Yarısını yoğurda ekleyin, yarısını üstünü süslemek için ayırın. Yoğurda soğumuş olan brokoliyi de koyun ve tüm malzemeleri harmanlayın. Üstünü cevizle süsleyin. Biraz nane ve pul biber ekin ve yemek yanında meze veya salata olarak ikram edin.
Afiyet olsun