7 Aralık 2014 Pazar

Buzluk Böreği

Malzemeler:
  • yufka
  • peynir
  • sıvı yağ
  • yumurta
  • yoğurt


İsim olarak
buzlu börek mi desem diye düşündümde. Ama yanlış anlaşılsın istemedim. Sonuçta çıtır çıtır pişen bir börek oluyor. Ama önceden hazırlayıp ertesi gün veya 1 hafta sonra pişirmek için saklayabileceğiniz bir börek. 

İç harcı için ben peynir tercih ettim. Siz patates veya başka bir iç harcı da kullanabilirsiniz. Yufkayı serin. Su ve sıvı yağı yarı yarıya bir kabın içinde karıştırın ve fırça  yardımıyla yufkanın her yerıne sürün. 4 veya 6 eşit parçaya bölün ve uc kısmına iç harc koyup sarın. Gül böreği gibi sonra dolayın. Buzdolabı poşetlerine veya bir kabın içine koyup buzluga kaldırın. 

Pişireceğiniz zaman 15-20 dakika dışarıda bekletin. Eğer yapışmış olanlar varsa bu sayede çözülecektir. Bir tepsi börek için 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta ve az miktarda sıvı yağı karıştırın. tepsiye koyduğunuz böreklerin üstüne bu karışımdan sürün. Arzuya göre çörekotu veya susam ekleyin. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve börekleri fırına sürün. Üstleri kızarınca çıkarın. Sıcak veya ılık olarak servis edin. Bu şekilde normal gül böreğinden çok daha kabarık ve lezzetli geldi bana.
Afiyet olsun.