26 Şubat 2013 Salı

Tavada Palamut

Malzemeler:
  • 2-3 adet palamut
  • havuç
  • 2 kuru soğan
  • bir tutam maydanoz
  • zeytinyağı
 
 Palamutları ortadan kesin ve gerekirse dörde bölün. Bol suda kıyayıp temizleyin, suyu süzdükten sonra bir miktar zeytinyağıi tuz ve arzuya göre baharat ile marine edin. 2 büyük soğanı halka şeklinde doğrayın ve zetyinyağında biraz kavurun. Havuç bu mevsimde bol olduğu için birçok yemeğe koyuyorum. Koyup koymamak size kalmış ama farklı bir aroma versin istedim.

Küçük bir havucu ince doğrayın ve soğanlarla 1 dakika kadar kavurun. Soğanları tavaya iyice yaydırın ve palamutları üzerine dizin üzerine bir tutam maydanoz serpin, tavanızın kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyu ile pişecektir. 10 dakika sonra altını üstüne çevirin. Hafif kızaracaktır zaten. Gerekirse belli aralıklarla alt üst edin. Taze soğan ile süsleyip bol salata ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!