- yarım kilo hamsi
- 1 adet havuç
- 2 adet biber
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- maydanoz
- tuz, yağ, baharat
Fırın torbasının içine bir kaşık un serpip yaydırın. Balıkları temizleyip güzelce yıkayıp, temizleyip, suyunu süzdürdükten sonra tuzlayıp fırın torbasına yerleştirin. Havucu, biberi, soğanı, domatesi ve maydonozu doğrayıp bir tabağa alın. Üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağ, tuz ve istediğiniz baharatlardan bir tutam serptikten sonra torbanın içine koyun. Torbayı kapatıp kürdanla birkaç delik açın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Hamsiler hafif kızarınca yemeğiniz hazırdır.
Hamsi torbada uzun süre kaldığı taktirde dağılmaya başlıyor, o yüzden dikkat etmelisiniz. Bu yöntemi daha büyük balıklarla denerseniz, eminim daha da leziz olacaktır!
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder