21 Kasım 2010 Pazar

Hamsi Buğulama

Malzemeler:
  • yarım kilo hamsi
  • 2 adet (sivri) biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • yağ, tuz, baharat

Hamsileri bir güzel temizleyip yıkayın. Borcamın (veya fırın güveci de çok güzel olur) altını yağlayın. İnce doğranmış biberi, domatesi ve soğanı borcama yayın ve tuzlayın. İsteğe göre biraz baharatta ilave edebilirsiniz. Ayrı bir tabakta hamsileri tuzlayıp hafif yağladıktan sonra borcama sıra sıra dizin. Üzerine de soğan koyabilirsiniz. Borcamın üstünü alüminyum folyo ile kapattıktan sonra önceden ısıtılmış fırına koyup 15 dakika kadar pişirin. Balıkların iyice kızarması için folyoyu üzerinden alıp bir 5 dakika kadar daha pişirin. Limon sıkmayı unutmayın :)

Afiyet olsun!