22 Şubat 2015 Pazar

Sebze Salatası



Malzemeler:
  • karnabahar
  • brüksel lahanası
  • brokoli
  • havuç
  • patates
  • zeytinyağı
  • nar ekşisi
  • limon 
Bizim yaptığımızda patates yoktu ama koydugunuzda daha da lezzetlenecektir. Birer çorba kasesi kadar sebzeleri yıkayın ve doğrayın. Kaynamaya başlayınca 10 dakika kadar kısık ateşte haşlayın. Büyük bir kaseye sebzeleri aktarın. Suyunada güzel bir çorba yaparsınız.

Sebzeler ılıdıktan  sonra tuz, 2-3 kaşık zeytinyağı, yarım limon ve bir miktar nar ekşisi  gezdirin. 2 tane kaşık yardımıyla sebzeleri ezdirmeden karıştırın. Ara ara karıştırın dibine çökmüş sosu sebzeler hapsetsin. 
Balığın yanınada çok yakışıyor.
Afiyet olsun!