23 Şubat 2015 Pazartesi

Dalmaçyalı Pasta




Malzemeler:

Pandispanya:
  • 4 yumurta
  • 4 fincan un
  • 4 fincan şeker
  • 1 vanilya şekeri
  • 2 kabartma tozu
  • 25 gram kakao
Muhallebi:
  • 125 gram tereyağı/margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 bardak süt
  • 1 paket krem şanti
  • çikolata sosu
Oda sıcaklığındaki 4 yumurtayı şekerle iyice çırpın. geri kalan malzemeyi eleyerek ilave edin. Karıştırın ve yağladığınız geniş bir borcama yayın. Önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırında pişirin (yaklaşık 25 dakika). 

Muhallebi için yağı, unu ve şekeri tencereye alın. Yavaş yavaş karıştırarak sütü ilave edin topaklanmasın. Kaynayıp göz göz olunca altını kapatın. Soğudugunda üstüne bir poşet krem şanti ilave edip güzelce karıştırın. Pişen keki kare kare dilimleyin. Bir miktarını sunum tabağına araları aralık kalacak şekilde dizin. Geri kalanını borcamın içinde aralıklı koyabilirsiniz. Mesela birer santim aralık yeterlidir. Üstüne muhallebiyi güzelce gezdirin. Çikolata sosunu gelişi güzel sıkın. İmkanınız varsa birkaç saat bozdolabında dinlendirin.
Görünüşü ve lezzetiyle harika bir pasta tarifi. 

Afiyet olsun!