27 Ağustos 2014 Çarşamba

Meze: Lorlu Patlıcan

Malzemeler:
  • lor peyniri
  • sıvı yağ
  • maydanoz
  • domates
  • sarımsak
Patlıcanları alaca soyun ve boydan ince doğrayın. Uzun şeritler halinde. Yaklaşık 20 dakika kadar ılık tuzlu suda bekletin. Acısı cıkması için. Tavada yağı kızdırın. Kuruladığınız patlıçanları kızartın. Havlu kağıdın üstüne alın. Üstüne az bir miktar tuz serpin. Bir kase lor peynirine biraz maydanoz doğrayın. Gerekirse lora da tuz ekleyin. patlıcanların bir ucune ceviz kadar lor koyun ve rulo şekilde sarın. 

1-2 domatesi minik minik doğrayın. 1-2 diş sarımsağı da içine ilave edin. Biraz yağda soteleyin ve patlıcanların üstünü domateslerle süsleyin. Domateslerin üstüne biraz pul biber ve nane ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!