19 Ağustos 2014 Salı

Kıymalı Yoğurtlu Kuskus

Malzemeler:
  • 1 su bardağı kuskus
  • 150 gram kıyma
  • domates
  • salça
  • soğan
  • sarımsak
  • yoğurt
  • baharat
  • patlıcan

Malzemelerı göz kararı kullandım gerçi ama, biraz az biraz fazla zarar etmez :)
 Patlıcanı közleyin, kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Kuskusları bol yağlı suda haşlayın. Ara ara karıştırın çünkü birbirine kolay yapışabilen bir cinstir. Haşladıktan sonra suyunu süzüp soğumaya bekletin. Yağda kıymayı kavurun, minik doğranmış soğanlarla beraber sotelemye devam edin. Domatesleri ya rendeleyin ya da minik doğrayın, sarımsağı küçültün. Kıyma harcına yarım yemek kaşığı kadar salça, domatesleri, sarımsağı ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyin. Kekik, nane, pul biber, kara biber yakışacaktır. Bir miktarda tuz ekleyin ve domatesler eriyinceye dek pişirin.

Bir kase yoğurda 1-2 diş sarımsak ekleyin ve çırpın. Patlıcanı ekleyin ve kuskusla karıştırın. Servis tabağına önce yoğurtlu kuskus, üstünede kıymalı harcdan koyup ikram edin.
Afiyet olsun!