17 Eylül 2013 Salı

Sebzeli Akıtma

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 bardak süt
  • un
  • tuz
  • dereotu
  • maydanoz
  • havuç
  • kabak
  • baharat

Yumurta ve sütü çırpın, akışkan kıvama gelene dek azar azar unu ilave edin. Yarım kabak ve küçük bir havucu rendeleyin, bir tutam dereotu ve birkaç dal maydanoz ince doğrayıp hamurun içine karıştırın. Arzuya göre nane, kekik, pul biber gibi baharatları ve tuzunu ilave edin. Kıvamı koyu olduysa eğer su ile açabilirsiniz. Ya da biraz daha bol olsun istiyorsanız yine biraz su ve un ilave ederek çoğaltabilirsiniz.

İlk akıtma genelde tavaya yapışır, o yüzden tavanızı hafif yağlayın ve hamuru tavanıza akıtın. önlü arkalı pişirin. Arzuya göre içine yeşillik ile servis yapın.
Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder